Mol go'shtini pardalardan tozalab, uni 3-5 mm qalinlikda qalamcha shaklda to'g'rab tuzlaymiz.
Tovaga ko'p o'simlik yog'ini qo'shib qizitamiz va go'sht parchalarini yaxshilab qovurib chiqamiz. Jigar rang bo'lib pishguncha go'shtni doimiy tarzda aralashtirib turamiz, so'ng iliq joyga olib qo'yamiz. Go'shtni hammasini bir vaqtda qovurish kerak emas, chunki u dimlanishi kerakmas - shuning uchun, kichkina porsiyalarga bo'lib qovuring!
Yonlari tik tovaga oq vino quyib baland olovda uchdan bir qismini bug'lantirib olamiz. Mol go'shti bulyonini qo'shamiz. O'rta olovda yaxshilab qaynatib quyutib olamiz.
Tovaga ozgina o'simlik yog'ini qo'shib qalamcha shaklda to'g'ralgan oq qo'ziqorinlarni qovurib olamiz.
Bulyon va binoli tovaga suyuq qaymoq va smetana qo'shamiz va nazorat qilib turgan tarzda o'rta olovda sousni dimlaymiz. Sous quyuqlashganidan so'ng, unga ta'bga qarab tuz va murch qo'shamiz.
Qo'ziqorinlar bor tovaga qovurilgan go'shtni qo'shamiz, ustiga sous quyamiz va past olovda qaynaguncha qo'yamiz. Go'shtni uch daqiqa davomida dimlab qo'yamiz.
Befstroganovga jidon xantalini qo'shib, aralashtiramiz va dasturxonga kartoshka pyuresi yoki makaron mahsulotlari bilan tortamiz.
Mahsulot nomi | Stakan (gr) | Osh qoshiq (gr) | Choy qoshiq (gr) |
Kartoshka uni | 200 | 16 | 4 |
Bug'doy uni | 175 | 15 | 4 |
Manniy yormasi | 200 | 16 | 4 |
Grechka yormasi | 210 | 20 | 5 |
Perlovka yormasi | 230 | 25 | 6 |
Bug'doy yormasi | 225 | 20 | 5 |
So'k yormasi | 225 | 20 | 5 |
Arpa yormasi | 225 | 20 | 5 |
Suli yormasi | 170 | 18 | 5 |
Makkajo'xori yormasi | 180 | 20 | 6 |
Tolqon yormasi | 140 | 20 | 6 |
Gerkules - suli yormasi | 90 | 12 | 3 |
Guruch | 230 | 20 | 5 |
No'xat | 230 | 20 | 5 |
Loviya | 230 | 20 | — |
Yasmiq | 210 | — | — |
Mahsulot nomi | Stakan (gr) | Osh qoshiq (gr) | Choy qoshiq (gr) |
Suyuq qaymoq | 250 | 20 | 5 |
Sut | 250 | 20 | 5 |
Tvorog | 250 | 20 | 7 |
Kefir, ryajenka | 250 | 18 | 5 |
Smetana | 260 | 25 | 11 |
Quyultirilgan sut | 300 | 30 | 12 |
Quruq sut | 120 | 20 | 10 |
Qaynatilgan yog' | 230 | 20 | 5 |
Eritilgan margarin | 230 | 15 | 4 |
Sariyog' | — | 60 | 30 |
Mahsulot nomi | Mayda hajm (gr) | O'rta hajm (gr) | Katta hajm (gr) | |
Sabzi | 25 | 80 | 140 | |
Piyoz | 30 | 70 | 110 | |
Pomidor | 50 | 80 | 150 | |
Kartoshka tugunaklari | 40 | 90 | 140 | |
Bulg'or qalampiri | — | 100 | — | |
Chili qalampiri | 15 | 25 | 36 | |
Sarimsoq, pallachasi | 4 | 6 | 8 | |
Bodiring | 30 | 100 | 150 | |
Tuzlangan bodiring | 25 | 90 | 140 | |
Nimtatir bodiring | 25 | 90 | 140 | |
Baqlajon | — | 200 | — | |
Kabachok | — | 250 | — | |
Oshxona lavlagi | 80 | 200 | 350 | |
Oq boshli karam (bosh) | 400 | 2000 | 3000 | |
Gulkaram (Brokkoli) | 350 | 750 | 1500 | |
Olma | 40 | 80 | 130 | |
Nok | 40 | 80 | 130 | |
Limon | 45-50 | 100 | 180 | |
Tovuq tuxumi | 40 | 60 | 75 |
Mahsulot nomi | Stakan (gr) |
Qulupnay | 120 |
Olcha, gilos | 130 |
Malina | 145 |
Krijovnik | 165 |
Qora smorodina | 125 |
Qizil smorodina | 140 |
Tut | 155 |
Brusnika | 110 |
Golubika | 160 |
Yejevika | 150 |
Klyukva | 115 |
Chernika | 160 |
Quritilgan na'matak | 150 |
Mahsulot nomi | Stakan (gr) | Osh qoshig'i (gr) | Choy qoshig'i (gr) |
Mayda makaronlar (вvermishel) | 230 | — | — |
Qum-shakar | 220 | 20 | 5 |
Qand tolqoni | 190 | 25 | 10 |
Ichiladigan soda | — | 28 | 12 |
Tuyilgan qotgan non, bulash uchun | 130 | 12 | 3 |
Tuxum kukuni | 100 | 25 | 10 |
Tuz | 320 | 25 | 8 |
Jelatin (kukun) | — | 15 | 5 |
Limon kislotasi | — | 25 | 8 |
Kakao-kukuni | — | 15 | 5 |
Tuyilgan qahva | — | 20 | 7 |
Eruvchan qahva | — | 6 | 2 |
Mayiz | 165 | 25 | — |
Olma qoqisi | 70 | — | — |
Ko'knor urug'i | 155 | 15 | 4 |
Mahsulot nomi | Choy qoshig'i (gr) |
Qizil qalampir, tuyilgan | 2 |
Qora murch, tuyilgan | 5 |
Qora murch, no'xat | 6 |
Xushboy murch, no'xat | 5 |
Xantal, kukun | 3 |
Dolchin, tuyilgan | 8 |
Qalampirmunchoq, tuyilgan | 3 |
Qalampirmunchoq, butun | 4 |
Mahsulot nomi | Stakan (gr) | Osh qoshig'i (gr) | Choy qoshig'i (gr) |
Meva yoki sabzavotlar sharbati | 200 | 20 | 5 |
Sirka | 200 | 20 | 5 |
Oshxona vinosi | 200 | 20 | 5 |
Likyor | 200 | 20 | 7 |
O'simlik yog'i | 180 | 18 | 5 |
Hayvon yog'i (eritilgan yog') | 205 | 20 | 8 |
Tuxum oqi | 9 dona. | — | — |
Tuxum sarig'i | 10 dona. | — | — |
Butun tuxumlar, po'chog'isiz | 4 sona | — | — |
Asal | 280 | 28 | 7 |
Murabbo | — | 45 | 20 |
Qiyom | — | 36 | 12 |
Jem | — | 40 | 15 |
Reva mevalar pyuresi | 290 | 50 | 17 |
Tomat pastasi | 210 | 28 | 9 |
Tomat qaulasi | 180 | 25 | 8 |
Mahsulot nomi | Stakan (gr) | Osh qoshig'i (gr) | Choy qoshig'i (gr) |
Tozalangan yer yong'oq | 140 | 25 | 8 |
Bodom | 130 | 30 | 10 |
Kedr yong'og'i | 110 | 10 | 4 |
Bug'doy uni | 140 | 15 | 4 |
Funduk | 130 | 30 | 10 |
Yong'oq, tuyilgan | 90 | 20 | 7 |