Befstroganov

Bu taom turli xil nomlanadi - «Bef-Stroganov», «Bef a lya Stroganov», strogancha go'sht, lekin ko'plar bu taomni «Befstroganov» nomi bilan bilishadi - smetana qaylali katta bo'lmagan bo'lakchalarga to'g'ralgan dimlangan mol go'shti. Bu taom kartoshka pyuresi, makaron mahsulotlari va guruch bilan yaxshi ketadi. Mazkur taomni mutlivarkada ham tayyorlasa bo'ladi, lekin go'shtni jigar ranggacha qovurgan holda siz taomga o'ziga xos ta'mni berasiz, bu natija esa multivarkada chiqmaydi.
Бефстроганов
Время приготовления Tayyorlanish vaqti 30dan 60 daqiqagacha
Количество порций Porsiyalar soni 6 porsiya
Сложность приготовления Tayyorlash murakkabligi O'rta murakkablik

Zarur bo'lgan masalliqlar

Oq qo'ziqorinlar
500 gramm
30%-li smetana
150 millilitr
35%-li suyuq qaymoq
100 millilitr
Mol go'shti
1 kilogramm
Mol go'shti bulyoni
500 millilitr
Oq spirtsiz vino
100 millilitr
O'simlik yog'i
100 millilitr
Dijon xantali
1 osh qoshiq
Ta'bga qarab
tuz
Ta'bga qarab
qora tuyilgan murch

Tayyorlanishi

1-bosqich

Mol go'shtini pardalardan tozalab, uni 3-5 mm qalinlikda qalamcha shaklda to'g'rab tuzlaymiz.

2-bosqich

Tovaga ko'p o'simlik yog'ini qo'shib qizitamiz va go'sht parchalarini yaxshilab qovurib chiqamiz. Jigar rang bo'lib pishguncha go'shtni doimiy tarzda aralashtirib turamiz, so'ng iliq joyga olib qo'yamiz. Go'shtni hammasini bir vaqtda qovurish kerak emas, chunki u dimlanishi kerakmas - shuning uchun, kichkina porsiyalarga bo'lib qovuring!

3-bosqich

Yonlari tik tovaga oq vino quyib baland olovda uchdan bir qismini bug'lantirib olamiz. Mol go'shti bulyonini qo'shamiz. O'rta olovda yaxshilab qaynatib quyutib olamiz.

4-bosqich

Tovaga ozgina o'simlik yog'ini qo'shib qalamcha shaklda to'g'ralgan oq qo'ziqorinlarni qovurib olamiz.

5-bosqich

Bulyon va binoli tovaga suyuq qaymoq va smetana qo'shamiz va nazorat qilib turgan tarzda o'rta olovda sousni dimlaymiz. Sous quyuqlashganidan so'ng, unga ta'bga qarab tuz va murch qo'shamiz.

6-bosqich

Qo'ziqorinlar bor tovaga qovurilgan go'shtni qo'shamiz, ustiga sous quyamiz va past olovda qaynaguncha qo'yamiz. Go'shtni uch daqiqa davomida dimlab qo'yamiz.

7-bosqich

Befstroganovga jidon xantalini qo'shib, aralashtiramiz va dasturxonga kartoshka pyuresi yoki makaron mahsulotlari bilan tortamiz.