Narhangi - o'z shirasida dimlangan sabzavotlar va go'sht, bu o'zbek oshxonasi taomining nomi shundaydir.…
Qozon-kabob - qozonda qovurilgan go'sht. Bu juda mazali taom: yumshoq go'sht va og'izda erib ketadigan kartoshka…
Bu juda qadimiy taom, u haqida davrimizdan oldin 2-3 asrlarda eslatib o'tilgan. Bugungi kunda…
Mastava - o'zbek oshxonasida eng mazali taomlardan biri! Bu qo'y go'shtida tayyorlangan sabzavot va guruchli sho'rva…
Boy O'zbek oshxonasi, chuqur tarixga ega va o'zbek madaniyati, til va urf-odatlari bilan bog'langan. Reseptlarning xilma-xilligi va o'ziga xosligi o'troqlik, hamda ko'chmanchilik hayot tarzi katta ta'sir ko'rsatgan. Bundan tashqari, avlodlarning madaniyati va pazandalik an'analari ham saqlangan, hamda taomlar boyligi va turli xilligiga qo'shni xalqlarning o'zaro aloqasi ham ta'sir ko'rsatgan. Ulardan ko'plarining kelib chiqishi chuqur ildizga ega, hamda ular an'anaviy ko'rinishni saqlab qolishgan. Palov, lag'mon, manti va boshqa taomlar butun dunyo bo'ylab mashhurdir. O'zbekistonda bu taomlarni tayyorlashda o'ziga xos fazilatlari bor, bundan tashqari, ularni iste'mol qilish uslublari ham juda noyobdir.
O'zbek oshxonasida shakllangan an'analar ichida turli xil taomlarni tayyorlashi mavjud: asosiy go'sht taomlar, sho'rvalar, non va qandolat mahsulotlari, salat va ichimliklar.
Asosiy go'sht mahsulotlarni, yuqori kaloriyali taomlarni qovurish uchun paxta yog'i, dumba, yog'i, ziravorlar va ko'katlar ishlatiladi.