Armancha dolma

Yumshoq uzum bargidan tayyorlangan to'yimli va xushbo'y dolma. Har qanday dasturxonni bezab turadi, sarimsoq sous bilan esa bu taom mehmonlaringiz yodida qoladi. Bu taom asosiy taom sifatida va zakuska sifatida ham tortiladi.
Долма по-армянски
Время приготовления Tayyorlanish vaqti 2 soatdan ko'p
Количество порций Porsiyalar soni 4 porsiya
Сложность приготовления Tayyorlanish murakkabligi O'rta murakkablik

Zarur bo'lgan masalliqlar

Uzum barglari
20 dona
Qo'y go'shti
500 gramm
Sarimsoq
3 pallacha
Piyoz
1 dona
Smetana 20%-li
2 osh qoshig'i
Qora tuyilgan murch
ta'bga qarab
Tuz
ta'bga qarab
Ko'kat
ta'bga qarab
Kedr yong'oqlari
50 gramm

Tayyorlanishi

1-bosqich

Qo'y go'shtini go'shtqiymalagichda maydalang

2-bosqich

Sarimsoq, piyoz va yong'oqlarni mayda to'g'raymiz

3-bosqich

Ularni go'shtga qo'shamiz. Tuz va murch qo'shamiz

4-bosqich

Ko'katni mayda to'g'rab qiymaga qo'shamiz. U yerga smetanani ham qo'shamiz.

5-bosqich

Endi uzum bargini olib, bir qoshiq qiyma solib va rulet qilib o'raymiz

6-bosqich

Dolmani kastryulyaga tahlab chiqing va cho'kguncha suv qo'shing

7-bosqich

Dolma ustiga tekis likobcha qo'yamiz va ustiga og'ir narsa qo'yamiz

8-bosqich

Ikki soat ichida past olovda pishiramiz. Tayyor! Bu taomni sovuq va issiq holda dasturxonga tortsa bo'ladi - sarimsoq sous bilan tortgan yaxshi. Yoqimli ishtaha!