Eroncha omlet

Bu juda to'yimli, haqiqiy sharq nonushtasi! Unda sutning yengilligi va yaxshilab qovurilgan qiyma uyg'unlashadi,ziravorlar esa arab koloritini qo'shib turadi.
Омлет по-ирански
Время приготовления Tayyorlanish vaqti 30 daqiqadan kam
Количество порций Porsiyalar soni 2 porsiya
Сложность приготовления Tayyorlanish murakkabligi O'rta murakkablik

Zarur bo'lgan masalliqlar

Mol qiymasi
150 gramm
Ko'k piyoz
1 bog'
Ukrop
1 bog'
Bug'doy uni
1 choy qoshig'i
Sut
1 stakan
Tovuq tuxumi
2 dona
Sariyog'
1 bo'lakcha
Tuz
ta'bga qarab
Qora tuyilgan murch
ta'bga qarab
Karri
bir chimdim
Za'faron
bir chimdim
Kartoshka kraxmali
1/2 choy qoshig'i

Tayyorlanishi

1-bosqich

Oldindan eritilgan qiymani sariyog'da sal qovurib oling.

2-bosqich

Oddiy usulda omlet uchun aralashma tayyorlab qo'ying: sut, tuxum, kraxmal, tuz, murch va ziravorlarni (karri, za'faron) aralashtiring. Bir xil bo'lguncha ko'pirtiring.

3-bosqich

Alohida chuqur idishga qiyma va suyuq aralashmani solib aralashtiring.

4-bosqich

Issiqqa bardosh beradigan chuqur idishni sariyog' bilan surtib chiqib, qiymani soling.

5-bosqich

Ko'k piyoz va ukropni pichoqda mayda to'g'rang yoki qo'lda maydalab tashlang. Omlet ustiga sepib, oldindan 180 darajagacha qizdirilgan duhovkaga 30-35 daqiqaga pishishga soling. Taom tayyor!