Bedanali sho'rva

Bedanalarni tozalab, ichak-chovoqlarini olib tashlab, kastryulga solib, suv to'ldirib olovga qaynashga qo'ying va pishgunicha qaynating.
Суп из перепелов
Время приготовления Tayyorlanish vaqti 30 dan 60 daqiqagacha
Количество порций Porsiyalar soni 4 porsiya
Сложность приготовления Tayyorlanish murakkabligi O'rta murakkablik

Zarur bo'lgan masalliqlar

Bedana
2 dona
Kartoshka
6 dona
Guruch
50 gramm
Piyoz
1 dona
Sabzi
1 dona
Ajika
ta'bga qarab
Tuz
ta'bga qarab
Kashnich
1 bog'
Dafna bargi
ta'bga qarab

Tayyorlanishi

Bedanalarni tozalab, ichak-chovoqlarini olib tashlab, kastryulga solib, suv to'ldirib olovga qaynashga qo'ying va pishgunicha qaynating. So'ng bedanalarni kastryuldan chiqaring. Bulyonga oldindan to'g'ralgan kartoshkani va guruchni (guruchni yuvish kerak) solaing. Sho'rva tayyor bo'lishidan 15 daqiqa oldin unga zapravka solaing. Zapravka tayyorlanishi: piyozni to'g'rab, yog'da qizarguncha qovurib, sabzi qo'shib yana ozgina qovurib, ziravor va ajikani qo'shing. Sho'rva tayyor bo'lguncha qaynatib, ta'bga qarab tuz va kashnichni qo'shing. Bedanalarni bo'lakchalarga kesib, likobchalarga solib, kashnich seping. Dasturxonga issiq holda torting.